19:00

Rimbo IF

Referat: Lohärads IF Röd - Rimbo IF

DERBY!! Det är inte ofta vi möter ett lag som finns i närheten. Underbar känsla, bra väder. Tyvärr lite långt gräs, men det var lika för båda lagen.

Det var en bra start på matchen med högt tempo. Det var mycket vilja. Tyvärr var det Rimbo som ville mer än oss, de visade stort hjärta och peppade varandra på ett bra sätt. Vi var inte med i matchen, vi kom 2:a ibland 3:a på bollen.
Ändå hade vi en farlig chans i 8:e min. Ralle håller på och gör en "Ralle skott/lobb", som bara han kan från en svår vinkel. Men deras målvakt tippar den över målet.
Rimbo var hetare än oss de första 20 minuterna, sen blev vi lite bättre. Vi började ta för oss mer och mer, men ändå var det inte bra.

I 27:e min tar vi timeout. Vi hade då en fråga till killarna.
- Vill ni vinna?

Det stod 0-0 i halvtid. Det är starkt att hålla nollan fast vi inte spelade bra. Vi kunde inte rulla boll, delvis p g a det höga gräset. Men framför allt för att Rimbo under den 1:a halvleken ville vinna, de visade bäst inställning, hade ett bra go i laget. Det var ingen bra halvlek av oss.
I halvtid pratade vi ännu en gång om inställning, visa hjärta, visa vilja. Vi ändrade lite i spelsystemet. Killarna sade själva att 2:a halvlek skall inte vara som 1:a halvlek.

Det var högt tempo i början av 2:a halvlek. Vi visade en klart bättre inställning. Killarna såg starka ut.
1-0, 47:e min. Max slår en hörna som till slut hamnar hos Hepp som passar tillbaka den till Max, som nu hade flyttat upp sig i banan. Max slår ett inlägg som Hampus möter perfekt med pannan. Mycket skönt att leda med 1-0, kanon killar.
Det var en het match, båda lagen ville vinna. Vi tog över mer och mer under 2:a halvlek.
2-0, 55:e min. Bollen slås in mot straffområdet, där deras målvakt drar ned Hampus, så båda hamnar på marken. Bollen hamnar hos Jocke som sätter den i mål. Här hade lagen olika uppfattning om det var mål eller inte. Rimbo ville ha de det till ruff mot deras målvakt.
I 57:e min tar Rimbo timeout, de kommer satsa allt framåt. Efter timeouten har de 4 forwards, de flyttar upp sina yttermittfältare högt upp i banan. Men vår backlinje vann även den matchen.
Vi tar timeout i 63:e min för att vila killarna, låta dem få vatten, samt ge dem en del goda råd.

Vi är starkare än Rimbo!!

I den 78:e min har Rimbo en boll i ribban som studsar ned, men vi är där och tar hand om den returen. Rimbo var värda ett mål, men bollen ville inte in.
3-0, 82:a min. Zacke slår en bra boll, från sin centrala positio, ut till vänster. Där är Jocke, tar emot, drar en back och lägger den snett bakåt, till Ralle som sätter den säkert. Nu var det klart!!

Vi vann med 3-0 mot Rimbo. Killarna höjer sig i 2:a halvlek, visar en grym moral.

Vi hade idag en trygg backlinje, som gjrode en mycket bra match.